Författare Björn Eklund


FAKTA/HISTORISK ROMAN


Jockeyklubben - 125 år i galoppsportens tjänst. Rekvireras från Jockeyklubben

Från Heden till Bro Park – Galoppsporten i Sverige under två århundraden,
Rekvireras från Svensk Galopp


ROMANER

Klippdassarna - roman (om BE:s uppväxt i Lund) LÄS MER HÄR

Det Bruna Bandet

bjorn.eklund@mail.com


De två romanerna rekvireras från mig, bjorn.eklund@mail.com.

De kostar 150 resp 200 kr + frakt. Betalningen kan swishas på 0702036120.


HANDLING: Från Heden till Bro Park - Galoppsporten i Sverige under två århundraden

Den 21 september 1814 ägde de första galopptävlingarna rum i Sverige, på Heden i Göteborg. Nu, tvåhundra år senare, håller man som bäst på att färdigställa den nya banan Bro Park i Stockholm, Björn F Eklund - före detta generalsekreterare i Svenska Galoppsportens Centralförbund och Svensk Galopp - beskriver här med hjälp av tidigare okända dokument vad som hände däremellan och ger oss en djup inblick i sportens utveckling i Sverige och människorna bakom den.


Handling: Det Bruna Bandet

I denna roman berättas hur det var att leva i denna tid, före och under andra världskriget. I fokus står en verksamhet som ännu var stor - kapplöpningssporten.Vi möter en tävlingssekreterare, en gymnasist på Norra latin och vi möter en judisk ryttare som trodde att han flytt till ett fredligt land. Men den synen kommer "Sverigevännerna" i vad som kommer att kallas det Bruna Bandet, att förändra. De tar steget in i de verkliga händelserna detta år, som de beskrevs i dagspressen, böckerna och Jockeyklubbens årsböcker.
För den unge huvudpersonen Viktor handlar det inte bara om skola, galopphästar och "Sverigevänner" utan han ställs också inför valet mellan två tilldragande flickor, en från huvudstaden, en från hans gotländska hembygd.