BRUNA HÄSTAR

HÖGA ODDS

Ny bok, utkommer i maj 2024

Vad har en galopphäst som vinner till 40 gånger pengarna i Hong Kong att göra med att en ung kvinna blir ihjälsparkad av en häst på Bro park galoppbana i Sverige?

Och vad har det med att göra att en häst kastar av sin jockey under en tävling på Jägersro, springer ut från banan och tillfångatas vid McDonalds, en bra bit därifrån, av en civilpolis som precis avslutat sitt span för kvällen? En civilpolis, inte vär an vid hästar, men ser en chans att imponera på sitt hästälskande ex när han kommer berätta det för henne. Han upptäcker dessutom att hästen skrubbat av sig brun färg på hans jacka. Också en anledning till att fråga exet; brukar man måla bruna hästar bruna?

Douglas Bodin, kriminalkommisarie uppe i Stockholm, nära pensionen, skickas ut till Bro Park av sin mobbande unge sprätt till närmaste chef som betraktar det som ett enkelt, dock tragiskt, rutinuppdrag. Men Bodin anar snart att det är något helt annat.
Och den bruna hästen som skenat ut mitt framför hans bil, som en kort sekund vänt huvudet mot honom, innan den fortsatte in i olycksstallet - är Bodin säker på hade en vit stjärn i pannan. Men hästen som visas för honom, den som skenat runt på stallplan, har ingen vit stjärn...
Många frågetecken.
Och på en liten gård uppe i de italienska bergen, nära franska gränsen, har en veterinär tröttnat på sitt uppdrag, han måste bara se till att ordna för hästarna först, innan han ger sig av.

Så är det ”John” som planerar att ta hem den rekordhöga potten på galoppens GrandSlam, för en ensam vinnare...


Kommande thriller i galoppvärlden!

Denna bok har jag - till och från - skrivit under tre år.

Den har varit svår att få till, dels för att jag inte är van att skriva thrillers för vuxna, dels för att knyta ihop alla händelser ordentligt.

Nu är den färdigskriven från början till slut.

Återstår redigering, några tillägg här och var, mer redigering och korrläsning.

Garanterat en sorts läsning ni aldrig läst förut, när det kommer till vad som kan hända i hästkapplöpningsvärlden - eller kan det det?