Livet på galoppbanan - Bakom kulisserna!

Här nedan har jag, Helena Mansén, lagt ut filmer om galopphästar, ”Livet på galoppbanan - Bakom kulisserna”.

Första ”omgången” är om unghästar - åringar - som kommer från auktioner och stuterier till galoppbanan, första hanteringen, inridningen, pre-training, förberedande för kvallöpningar och riktiga löpningar.

I denna ”omgång” har jag följt 7-8 åringar hos tränare Patrick Wahl på Bro Park, från oktober 2022-till ca sep 2023. Anledningen till att jag valde just Patrick Wahls stall är att det är ett stort stall med många hästar, följaktligen också många unghästar varje år. Därför större chans att verkligen kunna följa så många som möjligt.

Jag är novis med detta att filma och redigera film. Hoppas ni har överseende med en (hel) del amatörmässiga tilltag och misstag! Filmerna är helt och hållet mitt eget initiativ - inga sponsorer eller betalning finns bakom (vilket jag hoppas kunna ändra på framöver.).

Här är en del avsnitt till att börja med. Det kommer snart fler vad gäller dessa åringar, fram till att de startade i höstas 2023.

Jag hoppas ni uppskattar filmerna. Min tanke är att framöver producera flera ”Bakom kulisserna/vardagsfilmer” från galoppvärlden, från andra stallar och kanske banor (om det går att få ekonomi i det) - om hästar och folk, behöver inte bara stjärnhästar eller stjärnaktiva, och då inga ”följetonger” som dessa åringsfilmer, utan bara 1-2 korta avsnitt.

TACK till alla i Stall Patrick Wahl som medverkat i filmerna! (Medverkande i filmer har godkänt medverkande enligt GDPR).

Mejla mig gärna och säg vad ni tycker! helena@spritzmedia.se

INTRO

HÄSTARNA

1. Åringsfilm SEA SNAKE

2. Åringsfilm FUNNY REBEL